The Eagle has landed – onderhoud

De eagle in de takels.

Vorig zomer (zie dit bericht) ontdekten we dat er water in de saildrive olie zat. Niet veel, maar toch. Dit moet gerepareerd worden. Als de boot dan toch op de kant moet willen we meteen de onderkant weer strak in de antifouling zetten en de boel poetsen. De motor start op het moment niet lekker, dus ook de motor heeft een onderhoudsbeurtje nodig.

Om het allemaal wat makkelijker te maken willen we de boot in de buurt op de kant zetten. We hoorden goede verhalen over Gicom Jachtservice in Ketelhaven, dus daar offerte opgevraagd. De prijzen zijn daar netjes, dus we hebben besloten de klus daar uit te (laten) voeren.

Lees verder “The Eagle has landed – onderhoud”

Pinksteren 2021

Pinksteren in Nederland is in het algemeen een prima weekend om op de boot te zijn. Dit jaar ziet het er een stuk minder florissant uit. Toch vertrekken we zaterdagochtend naar Makkum. We gaan kijken of het een beetje uit te houden is en we gaan de boot klaarmaken om over te varen naar Ketelhaven. De Eagle gaat dinsdag op de kant voor onderhoud en de reparatie van de saildrive.

Lees verder “Pinksteren 2021”