Meivakantie 2023

De meivakantie. Eindelijk weer een keer lekker weer zo lijkt het. We vertrekken vrijdag 28 april naar de boot. Het is grauw en miezerig als we tegen de avond aankomen. Gauw de boot ingeruimd, lekker gegeten en daarna op tijd naar bed. Midden in de nacht gaat het rookalarm nog af, Geen idee waarom , maar het verstoort de nachtrust wel. Wat zeker is, dat het erg koud is.

Lees verder “Meivakantie 2023”

Pasen 2023

Vrijdagmiddag tegen 1400 komen we aan in Makkum. Doel van vandaag is om een paar grote reparaties af te ronden en de boot verder klaar te maken voor gebruik.

Daan en ik beginnen met de vervanging van de koelkast thermostaat. Vooraf zagen we hier het meest tegen op. We wisten niet meer precies hoe het was aangesloten en het loshalen was al echt een priegelwerkje. Wonder boven wonder was deze klus binnen een half uur gefixed. Nu hopen dat het probleem nu ook opgelost is.

Tweede grote klus is het weer vastzetten van de kajuittafel. We hebben extra latjes gekocht om de bevestiging extra stevigheid te geven. Ook deze klus verloopt heel voorspoedig dankzij de hulp van Carolien. Om 16.00 zitten we met een biertje/thee in de kajuit te genieten van een momentje rust.

Als Thijn en Marleen er zijn gaan we eten en daarna komen Wietse en Jorieke nog even langs Vroeg naar bed. Ik heb, zo lijkt het, een allergische reactie ergens op. Kan van stof en lijm zijn van de klussen van vandaag.

Zaterdag 8 april 2023

Eerst even uitslapen, daarna ontbijten. Thijn en ik hebben de boot van voor naar achter gesopt. De Eagle ziet er, ontdaan van groen en vuil weer uit om door een ringetje te halen. Peter en Miranda komen nog langs; die hebben motorstoring. Na het klussen douchen en even een momentje chillen.

‘S-avonds is het ladies night. Alle alleengelaten vrouwen komen advocaat met slagroom eten bij Carolien

Zondag

We hebben een rustige dag. De zon die beloofd was, komt maar niet. Tegen 1500 gaan we naar de piramide. Paasborrel van de haven. De zon komt nu lekker door. Thijn en Marleen vertrekken weer naar Zeewolde. Yvo en Daan komen onze kant op. Na het eten ga ik vroeg naar bed. Morgen is er weer een dag.

Maandag

Weer uitslapen. Na het ontbijt ruimen we langzaam aan op. Eelke en Diana zijn even in Makkum om de boot te inspecteren en drinken een bakkie koffie met ons. Tegen 1400 vertrekken we naar huis. Was weer te kort.