December 2022 – het wordt kouder

Vandaag, 11 december, zijn Daan en ik naar Makkum gereden. De verwachting is dat het een paar nachten gaat vriezen en dan is het toch goed even de leidingen leeg te maken, antivries in de afsluiters te doen en de boiler af te tappen.

We troffen de “Eagle” in best goede staat aan. Er lagen wel de nodige bladeren op de boot, maar het viel nog mee. Ook binnen viel het mee. Het was wel vochtig, maar ook niet extreem. We zijn eerst maar eens begonnen de ergste stapels bladeren van de boot te vegen en de boel een beetje op te poetsen. Daarna naar binnen om Star Brrite vochtvreters te plaatsen, de afsluiters te vullen met Star Brite Bio Origin anti-vries. Als laatste hebben we de boiler losgekoppeld en leeggeblazen.

De kussens leken wel wat te lijden te hebben, dus we hebben een lading kussens mee terug genomen naar huis om te wassen.

Eind november heb ik een nieuwe motor voor de ankerlier gevonden. We hebben deze nieuwe motor wel mee naar de boot, maarhet is te koud om alles te testen. Dat gaan we in het voorjaar doen.

Natuurlijk moeten we onszelf daarna wel belonen. We zijn daarom even naar Strandbar Thuishaven gewandeld om een Skuumkoppe en een lekkere flammkuchen te eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *