De winter is voorbij – April 2018

Maart 2018, we hebben er maar niets over gezegd. Het was koud en nat en we hebben de boot helemaal niet gezien.  Daarom skippen we snel door naar april 2018.

2 april 2018

Vandaag hebben we een rondje door Noord-Nederland gemaakt. Thijn is uit zijn optimist gegroeid en we zijn nu aan het kijken naar en Laser 4.7 als opvolgboot. We hebben 2 boten in Noord-Holland bekeken en eentje vlakbij Sneek. Op de route kom je dan langs Makkum en we zijn dus even snel van de snelweg afgepiept om de Eagle te bekijken bij de jachtwerf. De reparaties schieten nu echt op. Morgen gaat de boot op de kant voor controles en wordt de mast eraf gehaald om ook daar de reparaties te doen. 13 april moet alles klaar zijn. Precies op tijd voor het nieuwe vaarseizoen.

14 en 15 april 2018

Zaterdagochtend zijn Thijn en Rob met de auto naar Makkum gereden. Met in de achterklep de genua en wat eten en drinken om de dag door te komen.  In Makkum de boot geïnspecteerd en gekeken of alles weer werkte. Ook de afsluiters geopend en de watertanks gevuld. De boot heeft de winter goed doorstaan.  De genua stond er ook snel weer op.

Rond 12.00 hebben we de landvasten losgegooid om naar Medemblik te varen. Uiteraard hadden we de wind weer pal tegen, dus op de motor die kant op. Lekker fris weertje: uit de wind in t-shirt, in de wind met een dikke jas aan.  Het water van het IJsselmeer is ook maar 10 graden, dus nog niet echt lekker zwemwarm.De apparatuur aan boord van de Eagle: Raymarine Axiom Pro 9, 2x I70s en een P70 stuurautomaat.

Tijdens de vaart naar Medemblik hebben we alle apparatuur getest, de stroomvoorziening gecontroleerd etc. Conclusie: Tromp Jachtservice heeft prima werk geleverd. Komende week nog een paar puntjes op de I zetten en dan zijn we klaar voor het zeilseizoen.

Carolien en Yvo zijn eerst in Zeewolde gebleven om nog een hockeywedstrijd te spelen (Yvo)  en kijken (Carolien). Zij zijn in de middag met de “nieuwe” aanhanger voor Thijn zijn “nieuwe”  laser naar Medemblik gereden. In de aanhanger het grootzeil, dat te groot was voor de mini en de achterklep vol met kleding en eten en drinken voor het weekend.

Met echt teamwerk hebben we het grootzeil weer aangeslagen. Was even een klus, want het is echt een onhandelbaar struk stof als het op de grond ligt.

Daarna een verdiende borrel gedronken en de Cobb aangestoken om wat lekkere dingen te grillen.

Lekker Cobben op de Bavaria 38-3 EagleNa het cobben en borrelen hebben we de koffie bij Peter en Miranda gedronken. Lang geleden dat we die gesproken hebben.  Fijn om even bij te kletsen.

Daan op Schiphol bij terugkomst van de uitwisseling in Barcelona
Om 21.30 vertrokken naar Schiphol om Daan op te halen. Hij was een week op uitwisseling geweest naar Barcelona. Gezellig met zn allen in de kajuit nog even de verhalen aangehoord en nog wat geknabbeld en gedronken. Om 00.30 lekker naar bed gegaan. Het was een lange dag.

Zondagochtend begon slecht. De weermannen en -vrouwen hadden een mooi weekend beloofd, maar de regen kwam met bakken uit de lucht.

Het regende dat het goot.

Vandaag hebben we de laser van Thijn opgehaald. We hebben in Medemblik de boot weer van de kar gehaald en opgetuigd om een proefrondje te varen. Zeilen in een laser is echt heel erg wennen, maar superleuk volgens Thijn.

OptiThijn is geen OptiThijn neer. Meer een Komeet in zijn nieuwe laser

Daarna de boot klaargemaakt voor  de terugreis naar Makkum. Onderweg heeft Daan pannenkoeken gebakken.  We hebben de hele terugreis nevel gehad. Pas op het einde van de reis kregen we een beetje zon. In Makkum de boot gestald en weer naar Zeewolde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *