Hemelvaart 2017

Het hemelvaartweekend 2017 leek een rustig weekendje thuis te worden. De “Beau” verkocht, dus bootloos. We hadden woensdag nog wel contact gehad met Jansma Jacht over de aankoop van de Bavaria 38-3 “Eagle”, maar we hadden nog geen witte rook. Op Hemelvaartsdag kwam het verlossende bericht: We hebben een deal! Vrijdagmiddag zijn we naar Marina Muiderzand gereden om de overdracht te regelen en de boot te inspecteren.

Tot onze verrassing en blijdschap is de “Eagle” helemaal vaarklaar en hoeven we er eigenlijk niets aan te doen. Het besluit is dan ook snel genomen: we gaan varen.

Vrijdag

We kiezen ervoor om niet een proefvaartje te gaan doen, maar direct onze tweedaagse tocht naar Makkum te beginnen. Snel nog wat boodschappen halen en dan met Daan en Thijn onderweg naar Enkhuizen. Het eerste stuk lekker gezeild. 7.6 knopen op de GPS! Na een uurtje de zeilen binnengehaald om wat meters te kunnen maken. De wind was pal op de kop, dus motoren naar Enkhuizen. Onderweg bakken Daan en Thijn pannenkoeken!

Thijn bakt pannenkoeken
Daan en Thijn bakken onderweg pannenkoeken.

De timing is erg krap; de laatste schutting van de krabbersgat sluis is om 22.00 en onze ETA is 21.55. Gelukkig kunnen we met de laatste schutting mee en om 22.30 leggen we aan in de Compagnieshaven. Nog even zitten en wat drinken en dan naar bed. De jongens gebruiken de hekdouche om zich nog even te wassen en te spoelen.

Zaterdag

Zaterdagochtend rond half acht staan we op. Boot opruimen, broodjes halen en varen. De tocht naar Makkum staat vandaag op de planning. Makkum ligt bezeild, dus genua op en varen.  Strakblauwe lucht, 10-15 knopen wind; heerlijk zeilweer. Onderweg maken we nog een tussenstop bij de DYR (Dutch Youth Regatta) om naar de wedstrijden te kijken. Het idee is om te ankeren (hebben we dat ook meteen getest), maar het anker gaat niet goed naar buiten. De harpsluiting die de ketting en de ankerlijn verbindt is te groot en gaat niet door de ankerlier.

We varen door naar Makkum en leggen de boot in z’n box. Een paar uurtjes later komen Carolien, Yvo en opa ook. Nog wat opruimwerkzaamheden, dan barbecueen en naar bed. Morgen is er weer een dag.

Zondag

Op de boot ontbeten, rondje gezwommen in het Zwembad en de boot verder verkend. Thijn en opa gaan om 11.00 terug naar het midden van het land. Peter en Miranda komen langs voor de borrel. In de middag varen we nog een paar uurtjes over het IJsselmeer.  Dan is het lange weekend weer voorbij. We maken de “Eagle” klaar voor de week en vertrekken weer naar Zeewolde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *