Herfst – oktober en november 2018

We hebben een drukke maand met sociale verplichtingen, verjaardagen enzovoorts. Vandaar dat we de Eagle maar 1 keer hebben kunnen bezoeken deze maanden.

19 tot en met 22 oktober 2018

We kunnen pas laat weg uit Zeewolde omdat Thijn nog moest werken bij de zwemdisco.  Rond 22.45 waren we in Makkum. Daar een borrel gedronken in de kajuit, samen met wat te snacken en een stapel sushi’s. Yvo wilde geen Mens Erger Je Niet meer spelen met Carolien, omdat ze altijd vals speelt, dus rond middernacht naar bed.

Zaterdagochtend hebben we uitgeslapen. We waren net aan het opstarten zo rond 10.00 toen Tessa en Robin al fris en fruitig bij de boot stonden. De jongens hebben snel een broodje gegeten en zijn met z’n allen gaan vissen.

De kinderen lekker vissen in de haven. Vooral veel klein spul

Carolien en ik hebben de rib gepoetst en het afdekkleed geschrobt. Daarna nog even de boot met de borstel gedaan. Veel bladeren en groen weggeborsteld.

Toen de rib en de boot schoon waren zijn we even naar Workum gereden om lenzenvloeistof te halen en een beetje te shoppen. Zonder tasjes zijn we na een uurtje Workum weer naar de haven gereden.

Het was toen wel tijd voor een borrel. Wandelend naar  “Badhûs Sopkafee de Flevo”  om daar op het terras te borrelen en een schaal Nachos weg te werken.

Lekker borreltje op het terras van Sopkafee de Badhus

Op de boot nog even een portje gedronken en lekker gegeten. Carolien had een echt herfstdiner voorbereid: stoofvlees met rijst, stoofperen (uit eigen tuin) en herfstvla en rode wijn om te drinken. Was prima voor elkaar. De hele haven zal het wel geroken hebben.

Het lijkt wel een happy family reclame

Na het eten nog even chillen en dan lekker naar bed. Het is een koude nacht.

Mooie najaarsdag

Zondagochtend iets eerder opgestaan dan zaterdag. Om 09.00 was iedereen er al zo’n beetje uit. Nu wel samen ontbeten: stokbrood met lekker beleg, een gekookt eitje en verse jus d’orange.

Daarna was het tijd om de boot op te gaan ruimen. Daan moet werken vanmiddag en Thijn gaat naar Walibi. We moeten dus op tijd terug naar huis.

Rib weer schoon op het voordek van de Eagle

De rib ligt nu op het dek met een afdekzeil en we hebben de genua eraf gehaald. Daan en Thijn hebben laten zien dat ze best samen iets kunnen doen.

Daan en Thijn ruimen de genua op

We maken de boot nog niet helemaal winterklaar; we willen misschien rond kerst en oud en nieuw nog naar de eilanden (als het weer een beetje normaal doet tegen die tijd).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *