Top start van het zeiljaar – Pasen 2019

Het paasweekend 2019 was eentje om in te lijsten. Zon, wind, zeilen, paasbrunch, van alles wat. We zijn zaterdagochtend op tijd naar Makkum vertrokken. Eerst Thijn opgeduikeld in Soest (Hij was op stap geweest naar de “Kars” met zn zeilvrienden), daarna door naar de boot. We hebben de boel snel opgeruimd en klaargemaakt. Samen met Yvo en Thijn de zeilen erop gezet terwijl Carolien binnen de boel heeft ingeruimd.

Door de goede samenwerking konden we tegen 14.30 al de trossen losgooien en de eerste zeiltocht van 2019 maken. Het was een lekker windje van ca. 10 knopen dus echt genieten van het mooie weer en water.

Heerlijk zeilen op het IJsselmeer met de Eagle.

Na het zeilen nog even met Eva en Andre een borrel gedronken op het terras. Daarna de Cobb opgestookt en wat kip en hamburgers gegrild. We zijn vroeg naar bed gegaan…… het was een lange dag.

Zondagochtend eerst uitgeslapen, daarna de voorbereidingen voor de paasbrunch gedaan. We hebben Aspergesoep gemaakt, moinkballs gegrild en wat andere lekkere dingen voor het paasontbijt gemaakt. Uiteraard hebben we ook paaseieren verstopt. Alles om voor Thijn, die altijd moest zeilen tijdens de pasen, een echt paasfeest te maken.

Paasbrunch op de kade
Rond 12.00 kwamen opa en oma voor het eten.

Na het eten hebben we opa en oma nog even uitgelaten op het IJsselmeer. Tessa en Robbin waren ook lekker mee varen.

Opa en oma uitlaten op het IJsselmeer
De oude mensen even uitgelaten

Toen we aan de kant waren kwamen Jacobien en Hans ook nog even langs. 

Maandag, 2e paasdag zijn we rustig begonnen. We hebben allemaal uitgeslapen. Thijn heeft ontbijt gehaald. Na het ontbijt zijn de kinderen gaan spelen met hun vrienden en zijn Carolien en ik begonnen met de reparatie van de lekkage bij het kompas. Eerst het kompas gedemonteerd (ging al niet zo makkelijk), daarna de oude kit weggekrabd en alles schoongemaakt. Daarna kwam de echte uitdaging: het opnieuw kitten en monteren van het kompas. Wat een K*t klus is dat. De kit zat overal, maar niet op het kompas. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen. Kompas zit er (hopelijk lekvrij) weer in en we hebben meteen de kap ook vervangen.

We hebben ook geprobeerd de buitenboordmotor te starten, maar die doet het alweer/nog steeds niet.

Rond 15.30 hebben we alles uit de boot geladen, alles weer in de auto geladen en zijn we weer naar Zeewolde vertrokken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *