De hitte ontvluchten – 29 en 30 juni 2019

Zaterdag 29 juni zou voor hitte records zorgen in grote delen van het land. Uit voorzorg zijn we naar het noorden gevlucht, deels omdat het in het noorden kouder is en we vlak bij water zitten als we in Makkum zijn. Verkoeling zoeken is dan veel makkelijker. Vrijdagmiddag hebben we dan ook de spullen gepakt en zijn naar Makkum vertrokken. Onderweg een korte stop in Lemmer om bij Skipperland te kijken voor een zwembroek voor Thijn.

De zwembroek hebben we niet gevonden, maar wel een nieuwe vlag en vlaggenmast (zie link). Op de boot lekker nog even wat eten klaargemaakt op de Cobb en daarna lekker naar bed.

Zaterdag 20 juni 2019

De dag begint al zonnig. Thijn is wat uit z’n humeur. Heeft nergens zin in en moppert een beetje. Wil niet zwemmen want geen zwembroek. Carolien en ik gaan naar het zwembad om baantjes te trekken en daarna boodschappen doen. Bij de winkel naast de supermarkt ligt een hele grote flamingo. Sommige personen in ons huishouden worden helemaal hebberig als ze zo iets zien.

De temperatuur en de zonnekracht waren toch wel stevig. Vandaar dat we het zonnescherm ook maar hebben opgehangen om wat verkoeling te krijgen. Het was zo warm, dat Carolien zelfs op Pride ging zwemmen.

Het bleek wat lastig om hier rustig op te zitten met een aperolletje en een tijdschrift, dus de jongens werden uit winkelen gestuurd om toch die ene flamingo te scoren.

Heerlijk chillen op een roze Flamingo
De vloot drijfhulpmiddelen

De hele dag hebben we het op deze manier goed vol kunnen houden: Zwemmen, lezen, kwebbelen, zwemmen. Aan het einde van de middag kwamen opa en oma nog even langs voor de borrel. We hebben samen een paar pizza’s soldaat gemaakt.

Chillen

Tegen 22.00 kwamen de buurtjes nog even borrelen. De prikvliegen hadden er zin in, dus niet al te laat gemaakt en op tijd naar binnen.

Zondag 30 juni

Vandaag uitgeslapen en daarna bij het ontbijt een plan gemaakt voor de rest van de dag. De kinderen wilden kiten en surfen. Besloten dat we snel de boot gingen opruimen en dan met z’n allen naar Workum.

In Workum bleek dat er (veel) meer wind stond dan verwacht. Voor Yvo z’n grote kite was er te veel wind en voor Thijn met z’n grote surfzeil eigenlijk ook. We zijn daarom doorgereden naar Zeewolde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *