Van alles en nog wat – augustus 2019

Na onze korte zomervakantie is de Eagle nog best fanatiek gebruikt. Daan en Tim hebben nog een weekje op de boot gelogeerd om te surfen etc. In het weekend van 24 augustus zijn we voor het eerst sinds tijden weer eens met ons 5-en geweest.

Vrijdag 23 augustus

We willen dit weekend naar Vlieland om de verjaardag van Carolien te vieren. Daarom al vroeg naar Makkum om de boel in te laden en te vertrekken. Logistiek is het dit keer een gedoe. Daan moet ‘s-ochtends nog werken, dus Carolien en Daan komen na met de andere auto. Alle spullen voor Duitsland moeten ook mee en we moeten goed kijken dat we niks vergeten. Rond 14.00 komt Carolien eindelijk aanrijden met piepende banden. Daan was later klaar dan gepland en alle bruggen stonden onderweg open. Thijn en Yvo waren “vergeten” om de afgesproken boodschappen te doen, dus dat moest ook nog snel gebeuren.

Ik heb helaas geen afdruk van de AIS gemaakt, maar bij het voorbereiden van de route was al te zien dat de weg naar Vlieland 1 grote stroom boten was. Na een kort familieberaad hebben we toen besloten om maar in Makkum te blijven. Gelukkig maar, want dubbel rood op Vlieland ging er al op tijd in.

Om 16.30 kregen we een SMS van Peter of we in Makkum bleven. Hij moest Miranda oppikken in Makkum en had zin in een borrel. Ze hebben de boot naast de onze geparkeerd en we hebben nog tot laat gegeten en gedronken en….. om 0.00 uur de jarige Jet toegezongen.

Thijn had onderweg al ontdekt dat Julian in Makkum was. Dus hij zag zijn kans schoon om samen met Julian en Aimee in de tent te gaan “slapen”. Je snapt zelf wel dat er een paar hele vermoeide kids waren op zaterdag.

Zaterdag 24 augustus 2019

Tot 02:00 ofzoiets doordrinken is misschien niet zo’n heel goed plan. Maar goed, tegen 11.00 hebben we lekker ontbeten, daarna boodschappen gedaan bij de Jumbo en hebben we Rob en Rixt ontvangen die voor de verjaardag met boot en al langskwamen. Ook nu hebben we de verjaardag goed gevierd met eten en drinken en oranjekoek.

Als we toch in Makkum blijven, kunnen we ook andere afspraken maken dacht onze Daan. Neef Tim , Marijke en Nicky waren toch al onderweg, dus een tent was snel geregeld en de hele meute bleef in Makkum slapen.

’s Avonds hebben wij met Rob en Rixt gegeten en aangevuld met Peter en Miranda nog lang buiten gezeten.

Zondag 25 augustus

Zo gedurende de dag de gasten uitgezwaaid, de boot klaargemaakt en lekker een paar uurtjes voor anker gelegen op het IJsselmeer. Verder niet veel gedaan. Daan z’n kinderfeestje werd zo rond 16.30 opgehaald.

Omdat het de eerste keer is sinds 2 maanden dat we met ons 5-en zijn gaan we lekker eten bij Beaufort.

Maandag 26 augustus 2019

We hadden vandaag een extra dagje . Rustig opgestaan en ontbeten met American Pancakes. Daarna de boot gepakt en weer lekker voor anker op het IJsselmeer. Na een paar uurtjes terug naar de kant om op te ruimen en weer naar Zeewolde te rijden. We hebben zoveel zooi mee, dat het maar goed is dat we met twee auto’s zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *